Enerji ve Bina Teknolojileri

Dijitalizasyon, binaların iletişimi anlamına gelir. Milyarlarca akıllı cihaz ve makine her gün, her saat, her dakika büyük veri (Big Data) üretir. Binalardan elde edilen veriler, mükemmel mekanlar tasarlamanın anahtarıdır. Dijital dönüşümde bir lider olarak en büyük hedefimiz müşterimize gerçek bir katma değer yaratarak binalarının performansının sürekli geliştirilmesini sağlamak. Mükemmel mekanların tasarlanmasını ancak binalardan elde edilen verilerin doğru şekilde analiz edilmesi mümkün kılar.

Enerji verimliliği, sürdürülebilir binalar ve binalarınızı gerçek bir değere dönüştürme konusunda daha fazlasını öğrenin. 

  • Esneklik
  • Maliyet Etkinliği
  • Yüksek Erişilebilirlik
  • Bütünsel Yaklaşım
  • Güvenlik
  • Özelleştirilmiş Çözümler

Yaşam alanlarınız için profesyonel, yenilikçi ve güvenilir teknolojiler sunuyoruz. Planlama aşamasından son süreçlere kadar deneyimli ve donanımlı kadromuz sistem dizaynı, sistem sağlamak ve kurulumlarını gerçekleştirmek, eğitim servisleri ve bakım servisleri, güvenlik analizlerinin hazırlanması, spesifik yazılım ve kullanıcı arayüzlerinin geliştirilmesi konularında danışmanlık sağlamaktadır. Havaalanları, ulaşım sistemleri, iş merkezleri, bankalar, alışveriş merkezleri, hastaneler, oteller, üniversiteler, askeri tesisler, şehir izleme ve endüstriyel tesisler için anahtar teslim entegre çözümler sunuyoruz.

Kapalı Devre Kamera Sistemleri; ev, ofis gibi küçük ölçekli projelerden, şehir izleme, petrol hatları, stadyum ve havalimanlarına kadar neredeyse sınırsız bir kullanım alanına sahiptir ve elektronik güvenlik sistemleri sektörünün lokomotifi konumundadır.

Yangın alarm sistemleri binalarda oluşabilecek yangını en erken aşamada tespit etmek, insanları uyarmak, tahliye etmek ve itfaiye birimlerine haber vermek amacıyla kurulan güvenlik sistemleridir.

Genel seslendirme ve acil durum anonslarının hızlı ve net bir şekilde iletilmesini son teknoloji sistemler ile sağlamakta ve projeye özel çözümler sunmaktadır.

Çevre Güvenlik Sistemleri; müstakil konutlardan fabrikalara, havaalanlarından askeri tesislere kadar çok farklı yapılarda güvenlik sistemi çözümlerinin en önemli bileşenlerinden biridir.

Hırsız alarm sistemi; özel mülkler, işyerleri gibi mekanlarda oluşabilecek hırsızlık, yangın, sağlık sorunu vb durumlarda gerekli bildirimlerin yapılarak yardım çağrılmasını sağlayan elektronik güvenlik sistemidir.

Kartlı geçiş ya da erişim kontrol sistemi; bir tesiste belirli alanlara erişimi kontrol eden ve yetkilendiren yazılım ve donanımları kapsayan bir sistemdir. Erişim kontrol sistemi, fiziksel güvenlik alanında, bir yapının güvenliğinde genellikle ikinci katman olarak görülmektedir.

TV Stüdyoları, Naklen Yayın Araçları, Yayın Otomasyon Sistemleri, Ana Kumanda ve Reji Sistemleri gibi birçok yayın sistemi alanında yenilikçi ürünlerle sistemler tasarlamakta ve sunmaktadır.

Yüksek kaliteli konuşma ve müzik yayını için en iyi malzemeleri kullanarak sistemler tasarlıyoruz. Seçkin markalarla hazırladığımız ışık sistemleri ile etkinlikleriniz daha göz alıcı.

Video konferans sistemi iki ya da daha fazla katılımcının eş zamanlı olarak görüntülü ve sesli olarak konulma imkanı sağlayan telekomünikasyon teknolojisidir. Video konferans sistemleri sayesinde kişiler mesafe ve yer gözetmeksizin sanki aynı ortamdaymış gibi görüşme yapabilmektedir. Dünyanın her neresinde olursanız olun bu sistem sayesinde istediğiniz kişiler ile görüntülü iletişime geçebilirsiniz. Video konferans sisteminin sağlıklı yapılabilmesi adına gerekli araç ve gereçlerin temin edilmesi oldukça önemlidir. Teknolojinin hızla ilerlemesi ve gelişmesi sayesinde video konferans sistemlerinde ses ve görüntü kalitesi de sorunsuz ve sıkıntısız olarak çalışabilmektedir. Bu sistem oldukça basit ve kullanımı kolay bir sistemdir. Sağlıklı bir iletişim için yüz yüze görüşme oldukça önemli bir detaydır. Video konferans sistemleri de kaliteli ve sağlıklı bir iletişim kurulabilmesi için her geçen gün daha da geliştirilmektedir.

Merkezi saat sistemi; toplu taşıma sistemlerinde kullanılan saatlerin bir merkezden yönetilmesini sağlayan sistemlerdir. Bu sistemler elektronik sistemleri senkronize ederek çalışmasını sağlamaktadır. Merkezi saat sistemi temel amacı kurulduğu tesisteki tüm saatlerin düzenli olarak çalışmasını ve yaz kış saatlerinin uygulanmasını sağlamaktadır. Günümüzde zaman kavramı eskiye nazaran daha çok önem teşkil etmektedir. İşyerlerinde ya da sanayide kullanılan makine ve cihazların çoğu teknolojiye bağlı olarak programlanabilmektedir. İnsanların bu konuda dikkatli olması ve sisteme uyum sağlaması oldukça önemlidir. Örnek vermek gerekirse raylı sistemlerde yapılabilecek en ufak bir zamanlama hatası geri dönüşü olmayacak problemlere yol açabilmektedir. Hastanelerde görev yapan doktorlar için ya da diğer birçok sektörden saniyeler oldukça önemlidir. Bu nedenle önemli bir hale gelen zaman kavramını daha sistematik bir şekle getirebilmek adına Merkezi Saat Sunucuları tasarlanmıştır. Kısacası merkezi saat sistemleri binalarda yer alan lokal saatlerin tek bir merkezden yönetilmesini ve kontrol edilmesini sağlayan teknolojik sistemlerdir.

Farklı altyapı ve maliyete sahip farklı televizyon görüntüleme çözümleri bulunmaktadır. Uydu alıcı (receiver) vasıtasıyla veya ihtiyaç olmadan yayının televizyona aktarılmasıdır. TV sistemleri çözümlerinde fark yaratan konu receiver,decoder gibi ara cihazların kullanıp kullanılmaması veya uyduyla televizyon arasındaki kablolama tipi konularda farklılık göstermektedir. Günümüzde TV çözümleri, koaksiyel, fiber veya hibrit yapıda kabloyla taşınarak teknoloji yenilik sırasına göre receiver sistem, analog sistem, MATV (master antenna television), SMATV(satellite master TV), WEBTV (TVIP veya internet televizyonu) ve IPTV(internet protocol TV) olarak ana kategorilere ayrılmaktadır. Merkezi tv sistemleri günümüzde insanın barındığı her yerde kullanılmaktadır. Otel, rezidans, hastane gibi çoklu yaşam komplekslerinde görüntü prestiji de önemlidir.

Santral sistemi telefon şebekeleriyle kullanıcılar arasında iletişimi sağlayan haberleşme çözümleridir. Gelen ve giden aramaları otomatik olarak yönlendiren telekomünikasyon sistemleridir. Bu sistemler basit analog sistemlerden IP sistemlere, fiziksel yönlendirmelerden ağ yönlendirmelerine kadar zamanla geliştirilmiş. Kurumların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için haberleşme ağı, kurumsal gereksinimlerin analizi ve çözümü bu noktada çok önemlidir. Ip Sistemler; Kurum içi iletişimi sağlarken çalışanları çalışma ofisinden bağımsızlaştırarak gelen çağrıları ofis içi telefonlara yönlendirme sistemidir. Aynı zamanda ofis dışında da çağrıları cevaplayabilmesi için kurum içi dahilileri yönlendirebilmektedir. Aynı dahili numara ile kurum içini arayabilir, gelen çağrıyı cevaplayabilir hatta ağ sistemi uluslararası birimlerde de kullanabilir. Uluslararası ya da şehirlerarası çalışan merkez, şube ve saha bazlı çalışan kurumlar için birçok ihtiyacı karşılayabilmektedir. IP telefonlar tak/çalıştır özelliğine sahiptir. Diğer sistemlere göre daha az maliyetlidir. Kesintisiz iletişim için uygun sistemlerdir. Mevcut ağ altyapısını kullanır ve ilave telefon hatta ya da kablolama gerektirmez. Kurulumu ve yönetimi daha kolay ve kullanıcı odaklıdır. Tümleşik iletişim özellikleri kullanılabilir. (Ses, görüntü, yazışma vb.) Diğer iletişim sistemleri ile entegre olması daha kolay ve sistematiktir. Hibrit Sistemler; dijital tabanlı ve internet tabanlı (VoIP) sistemlerin karışımıdır. SIP, Dijital veya Analog hatları kullanarak oluşturulabilen sistemlerdir. Hibrit santral sistemleri ISDN ve SIP telefon hatlarından yaralanabilir. Bu nedenle kurumlara sistem güvenliğini ve sistem yönetimini daha az maliyetli ve esnek seçeneklerde sunar.

Altyapı sistemleri; ulusal ve uluslararası standartlara uygun mimari, topoloji, bağlantı ara yüzleri ile bilgi sistem, ses, görüntü, güvenlik, hatta elektrik hatlarını içeren bütüncül sistem tasarımını gerektirir. Her türlü iletişim söz konusu altyapılar üzerinden sağlandığından iş sürekliliği açısından kritik bileşendir. Yapısal Kablolama, işyeri, kampus, ev, vb. gibi sınırlı mesafelerdeki bilgisayarları ve çevre birimlerini birbirine bağlamak ve bu sistemlerin enerji ihtiyacını karşılamak için kullanılan kablo sistemleridir. Yapısal kablolama ile data, telefon, güvenlik, şebeke ve UPS elektrik sistemlerine ait kablolama alt yapısı tek bir çatı altında toplanarak, entegre ve esnek bir çalışma ortamı oluşturulur. Kablolar, data prizi, data plug, patch panel, kabinet gibi pasif ekipmanlar ile oluşturulan altyapı, sağlıklı bir network, telefon, haberleşme ve güvenlik sisteminin temel unsurunu oluşturmaktadır. Kurulan bu altyapı, çok uzun yıllar şirket ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Network altyapı ve kablolama hizmetlerimiz;Yapısal Kablolama, CAT-5 CAT-6 Network, Kablolama Hizmetleri Network Prizleri Montaj ve Test Hizmetleri, Kabinet Montaj ve Temin Hizmetleri, Patch Panel, Switvh Montaj ve Test Hizmetleri, Fiber-Optic Kablolama ve Nokradan Noktaya Erişim Hizmetleri, Kablosuz Ağ Kurulum ve Mesafe Arttırma Çözümleri, Kanal Çekme ve Yapılandırma Hizmetleri, Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS) Montajı, Kesintisiz UPS Hattı Kurulum ve Test Hizmetleri.

Veri merkezi (Data Center) olarak adlandırılan yapı orta ve büyük çaplı şirketlerin kullanmış oldukları ve tüm server cihazlarını barındırdıkları ortamdır. Çok sayıda bilgi sistem donanımlarının sürekli olarak aktif halde kalabilmesi için bazı koşulların sağlanması gerekmektedir. Sistem Odasının (Veri Merkezi) fiziksel olarak kurulması, iklimlendirme sistemleri, yapısal kablolama, enerji alt yapısı, yaygın algılama ve söndürme sistemleri, ısı ve nem takip sistemleri, aydınlatma, fiziksel geçiş kontrol sistemleri, kamera sistemleri, izolasyon ve yükseltilmiş zemin, vb. faaliyetlerin belirli standartlara uygun yapılmasını kapsamaktadır. Veri merkezi inşaatı, elektrik, mekanik, iklimlendirme, yangın algılama ve söndürme, yükseltilmiş zemin, alçaltılmış tavan, erken tespit ve uyarı sistemi ve data altyapısının kurulumları ile anahtar teslimi projeler yapmaktadır. Güvenilirlik ve kesintisiz çalışmanın sağlanması için Tier I, II, III, IV seviyelerinde güç ve soğutma yedekliliği, hata tolaransı, uptime süreleri, KGK planlamaları yapılmaktadır. Isı yalıtımı, hava tahliyesi, toz ve sıvıdan arındırılmış bölgeler planlamada göz önünde bulundurulur. Kabinler, soğutma, PDU besleme, data altyapı ve kablolamasında uluslararası kalite ve standartlarda malzeme ve işçilikler kullanılmaktadır.

Bina Otomasyonu, tesisleri, tesislerdeki koşulları kontrol etmek, düzenlemek, izlemek ve optimize etmek için otomatik sistemler kurma işidir. Enerji ve işletme maliyetlerinden tasarruf etmek, koşulları ve işlevleri önceden tanımlanmış parametrelere göre otomatik olarak kontrol ederken aynı zamanda tüm bu işlevlerin çalıştırılmasını ve izlenmesini kolaylaştırmak tesis yönetiminin en önemli hedefleridir. Tesisteki tüm sensörler, aktuatörler, kontrol ekipmanları ve diğer teknik sistemler bir ağ oluşturacak şekilde birbirine bağlanır. İlgili bileşenlerin akıllı bir şekilde optimize edilmiş iletişimini sağlamak için süreçler senaryolar halinde gruplandırılır. Tüm özel sektör ve kamu binaları, bina otomasyonu çözümlerinin avantajlarından faydalanabilir. Binaların teknolojik beyni olarak otomasyon olmadan bunların çoğunun yönetilmesi hayal bile edilemez. Ofisler ve idari binalar, alışveriş merkezleri, etkinlik mekanları veya spor sahaları, havaalanları, hastaneler ve klinikler, okullar ve üniversiteler, endüstriyel ve ticari tesislerde verimlilik, güvenlik ve konforun artırılması gerektiğinde, bunu bina otomasyon sistemleri gerçekleştirir. Bugün, yeni binalar akıllı otomasyon sistemleri ile tasarlanıyor ancak daha önce